Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-03@12:36:07 GMT

افزایش نشاط اجتماعی تنها راه کاهش خودکشی است

تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۳۲۵۴۰۷

افزایش نشاط اجتماعی تنها راه کاهش خودکشی است

محمدصادق کریمی کیا روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: خوزستان در مقایسه با دیگر استان ها نرخ خودکشی متوسطی دارد ولی در برخی شهرهای شمالی این استان، این نرخ از میانگین استانی و آمار دیگر استان ها بالاتر است.
وی ادامه داد: ایذه بالاترین میزان خودکشی را در بین شهرهای خوزستان دارد و علاوه بر آن، لالی، مسجدسلیمان و بهبهان نیز دارای نرخ خودکشی منجر به فوت بالا هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


کریمی کیا با بیان اینکه خودکشی به یک پدیده غلط در بین برخی اقوام تبدیل شده، گفت: مقایسه وضعیت اقتصادی شهرهای شمالی و جنوبی خوزستان نشان می دهد نقش عوامل فرهنگی و اجتماعی در این شهرها بیش از عوامل اقتصادی است.
وی یادآور شد: در برخی شهرهای شمال خوزستان، خودکشی حالتی ارزشی پیدا کرده و دال بر شجاعت قلمداد می شود؛ همچنین نگاه قهرمانانه به فرد متوفی و برگزاری مراسم باشکوه برای وی، از مواردی است که باعث بازتولید خودکشی در بافت قومی شمال این استان شده است.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خوزستان گفت:در سال 96، بیش از چهار هزار و 900 نفر در سراسر خوزستان اقدام به خودکشی کردند که 240 مورد آن منجر به فوت فرد شد؛ در این میان با توجه به جمعیت شهرها، ایذه با 30 خودکشی منجر به فوت و حدود 600 اقدام به خودکشی دارای بیشترین آمار است.
وی ادامه داد: پارسال تنها در یکی از روستاهای شهرستان ایذه هشت خودکشی منجر به فوت در افراد زیر 30 سال رخ داده که بسیار نگران کننده است.

** خودکشی در حال افزایش است
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خوزستان گفت: از ابتدای امسال تاکنون نیز حدود 30 نفر در خوزستان جان خود را با خودکشی از دست داده ند که از جمله پنج مورد آن در ایذه، چهار مورد در مسجدسلیمان، سه مورد در دزفول و 2 مورد در لالی بوده است.
وی با بیان اینکه ردپای خودکشی اقوام، خانواده و والدین در خودکشی های جدید وجود دارد، افزود: روند خودکشی در امسال نشان می دهد که مقوله خودکشی در خوزستان به ویژه در شهرهای شمالی و از جمله شهرستان ایذه در حال افزایش است.
کریمی کیا یادآور شد: در یک دوره پنج ساله 273 نفر در اهواز، 75 نفر در ایذه، 62 نفر در مسجدسلیمان،42 نفر در مسجدسلیمان، 25 نفر در اندیکا و 9 نفر در هفتکل خودکشی منجر به فوت داشته اند؛ این در حالی است که شهرهایی همچون باوی، دشت آزادگان و هویزه رتبه های آخر خودکشی را در خوزستان داشته اند.
وی بیان کرد: اقدام به خودکشی در بین افراد مجرد و همچنین در بین زنان بیش از مردان بوده ولی میزان فوت مردان بر اثر خودکشی بیشتر است که نشان می دهد مقوله خودکشی برای مردان امری جدی تر و برای زنان بیشتر جنبه توجه اطرافیان را دارد.
وی ادامه داد: بیش از 70 درصد افراد خودکشی کرده تحصیلات زیر دیپلم یا دیپلم داشته اند که نشان می دهد تحصیلات ارتباط مستقیمی با درک زندگی و مقوله خودکشی دارد.
کریمی کیا گفت: نیمی از افراد خودکشی کرده در خوزستان دارای سطح زندگی پایین و نیم دیگر دارای سطح زندگی متوسط بوده اند.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خوزستان اقتصاد را مهم ترین دلیل وقوع خودکشی در خوزستان بیان کرد و افزود: اگرچه کمبود امکانات و مباحث اقتصادی عامل مهم در خودکشی هستند، ولی ثابت ماندن متغیر اقتصاد در نقاط مختلف استان، نشان از تاثیر فاکتورهای فرهنگی و اجتماعی در این امر است.
وی ادامه داد: نوسانات اقتصادی به عنوان یک عامل مهم، باعث ایجاد یاس و ناامیدی در بین افراد می شود و وقتی فرد امکان فعالیت فرهنگی و اجتماعی و رشد و بالندگی را نداشته باشد، به سراغ افکار مرتبط با خودکشی می رود.
کریمی کیا با بیان اینکه باید با انجام کارهای فرهنگی مانع از پراکنده شدن خودکشی، اقدام به آن و بازتولید آن در جامعه شویم، گفت: وضعیت امکانات در شهرهای دارای بیشترین میزان خودکشی نشان می دهد که این شهرها حداقل امکانات تفریحی و فعالیت های مختلف را داشته اند.
وی افزود:باید در شهرهای شمالی مانند مسجدسلیمان، ایذه، لالی و بهبهان فضای شاد ایجاد کنیم و همچنین شکاف نسلی موجود پر شود تا نیازهای جوانان برآورده شود.
7148/ 6037
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جام جهانی 2018 نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 اجتماعی و فرهنگی خودکشی زنان فرهنگی و اجتماعی مردان جام جهانی 2018 نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۲۵۴۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودکشی ایرانی ها، کمتر از میانگین جهانی

بنا به این گزارش، عبدالرضا پازوکی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، از برگزاری همایش ملی پیشگیری از خودکشی، در 25 و 26 شهریور 1403 در سالن همایش‌های بین‌المللی رازی خبر داد و گفت: شمار خودکشی در ایران کم‌تر از میانگین جهانی و 6.8 مورد در 100 هزار نفر جمعیت است.رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، در نشست مقدماتی برگزاری این همایش، با ابراز خرسندی از اینکه با وجود سیاه‌نمایی رسانه‌های معاند شمار خودکشی در ایران کم‌تر از متوسط جهانی است، در ادامه اظهار کرد: براساس آمارهای جهانی میانگین خودکشی در دنیا 11 در 100 هزار نفر جمعیت و در ایران 6.8 در 100هزار نفر جمعیت است، با این وجود در کشور مسلمان حتی یک مورد خودکشی هم گناه است. وی با اشاره به آمار خودکشی در کشورهای اسکاندیناوی به‌علت شرایط خاص جغرافیایی، محیطی و نور کم در این کشورها گفت: این نشست مقدمات اجرایی برای تحقق کارهای علمی در همایش ملی پیشگیری از خودکشی در شهریور1403 است تا برای پیشگیری از خودکشی با تبعات فراوان برای خانواده و جامعه، اقدام موثری انجام شود. رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، با اشاره به آیه 32 سوره مائده درباره اهمیت نجات جان انسان‌ها، خاطرنشان کرد: براساس توصیه‌های الهی و دین مبین اسلام بحث نجات انسان و پیشگیری از خودکشی برای دانشگاه‌های علوم پزشکی با وظیفه حفظ و ارتقاء بهداشت و درمان در کشور یک تکلیف است.تأکید بر ضرورت حفظ تقسیم کار برای پیشگیری از خودکشی در کشور

در ادامه این نشست، حمید یعقوبی، رئیس جمعیت علمی پیشگیری از خودکشی، با تشریح اهداف همایش ملی پیشگیری از خودکشی در ادامه تصریح کرد: یکی از اهداف برگزاری این همایش تهیه نقشه بومی پیشگیری از خودکشی با استفاده از تجارب جهانی است، در عین‌حال باید علل خودکشی در ایران بیشتر شناسایی شوند که این همایش می‌تواند زمینه‌ساز این مسأله باشد. وی، با اشاره به مقایسه آمار جدید خودکشی در ایران نسبت به سال‌های گذشته در ادامه بر ضرورت تقویت پیشگیری از خودکشی تأکید و تصریح کرد: براین اساس باید برای کاهش پدیده خودکشی در کشور تقسیم کار ملی انجام شود که باید در این زمینه سازمان ملی صدا و سیما، حوزه علمیه و سازمان تبلیغات اسلامی وارد عمل شوند. خودکشی در 23 کشور دنیا جرم و اجرای کامل سند ملی خودکشی در ایران ضروری استحمید پیروی، رئیس مرکز مشاوره دانشگاه علوم پزشکی ایران، هم با اشاره به اهمیت برگزاری همایش ملی پیشگیری از خودکشی در آگاهی‌بخشی و افزایش سطح سواد جامعه درباره این پدیده شوم در ادامه اهداف و بخش‌های مختلف این همایش را تشریح و خاطرنشان کرد: آمار خودکشی در ایالات متحده آمریکا بیش از متوسط جهانی و  14.4 در 100هزار نفر جمعیت است، اما با وجود آمار اندک خودکشی در ایران (کم‌تر از میانگین جهانی) دانشگاه علوم پزشکی ایران همواره می‌کوشد تا شیب این آمار را کاهش دهد، برگزاری همایش ملی پیشگیری از خودکشی نمونه بارزی از این اقدامات است. وی، خودکشی را در 23 کشور دنیا جرم دانست و در ادامه بر ضرورت اجرای کامل سند ملی خودکشی ابلاغ‌شده در سال 1400 تأکید کرد.30 نهاد مسئول کاهش آسیب‌های اجتماعی در کشور

در ادامه این نشست، غلام‌عباس ترکی، معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور، با تشریح سیاست‌های دادستانی کل کشور گفت: دستگاه قضایی براساس قانون اساسی وظیفه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در کنار مسئولیت رسیدگی به جرائم را بر عهده دارد، با این وجود پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی یک اقدام بین‌بخشی است، و بسیاری از آسیب‌های اجتماعی در اختیار قوه قضائیه نیست. وی با بیان این‌که در قانون برنامه ششم توسعه، بر پیشگیری از 5 آسیب‌ اجتماعی حاشیه‌نشینی، اعتیاد، بیکاری و ... تأکید شده تا آمار این آسیب‌ها به 25 درصد کاهش یابد، افزود: بر این‌ اساس مولفه‌های اقتصادی و معیشتی در کاهش آسیب‌های اجتماعی تأثیر بسزایی دارد و به‌نوعی 30 نهاد در این زمینه مسئولند. معاون دادستانی کل کشور، ادامه داد: با وجود شمار اندک پدیده خودکشی در ایران، نسبت به میانگین جهانی، اما در مقایسه با آمار سال‌های گذشته باید اقدامات پیشگیرانه‌تری لحاظ شود، که بر این اساس ارزیابی و به‌روزرسانی سند ملی خودکشی پیشنهاد می‌شود.ترکی در ادامه آمارهای مرتبط با حوزه خودکشی در کشور را براساس سن جمعیتی و میزان مداخلات فوری تشریح کرد. خودکشی در ایران بدون تعقیب کیفری محمدحسین صادقی، مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی دادستانی کل کشور، هم با اشاره به اهمیت برگزاری همایش ملی پیشگیری از خودکشی با استفاده از ظرفیت دستگاه‌ها و انجمن‌های علمی در ادامه مداخله در حوزه آسیب‌های اجتماعی را از وظایف و دغدغه‌های جدی مقام معظم رهبری برشمرد و افزود: براین اساس این موضوع برای همه یک تکلیف است.

وی جایگاه ایران در زمینه آمار پدیده خودکشی را مطلوب اما نه ایده‌آل دانست و در ادامه بر ضرورت تلاش بیشتر در این حوزه تأکید و خاطرنشان کرد: براساس آموزه‌های دینی و قرآنی حتی یک خودکشی در کشور نباید رخ دهد. با این وجود جرم خودکشی در ایران تعقیب کیفری ندارد و این در حالی است که در برخی کشورها چنین نیست. مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی دادستانی کل کشور، با اشاره به رویکرد قوانین جزائی در تعریف حبس با درجات متعدد برای افرادی که ارتکاب خودکشی را ترغیب می‌کنند، یادآور شد: بازتاب‌های رسانه‌ای در افزایش خودکشی تأثیر بسزایی دارد.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • بازگشت هوای زمستانی به شهرهای استان خوزستان و خاموش شدن کولرها
  • چطور به نشانه‌ های هشدار دهنده خودکشی واکنش نشان دهیم؟
  • خودکشی در ایران کمتر از آمار جهانی
  • طلای جهانی سقوط کرد
  • روند افزایشی خودکشی از ۱۳۸۸ تا ۱۴۰۱
  • روند افزایشی خودکشی از 1388 تا 1401
  • خودکشی ایرانی ها، کمتر از میانگین جهانی
  • قیمت جدید طلا امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / طلا سقوط کرد
  • واردات نفت هند از روسیه افزایش و از عربستان کاهش یافت
  • افزایش نرخ تورم و قیمت مواد غذایی در اسپانیا