Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل راه آهن شمال ۲، خبر مرگ یک نفر در در ۶ کیلومتری ایستگاه راه آهن رشت را تأیید و بدون تشریح ابعاد بیشتر این سانحه گفته که قطار به عابر پیاده برخورد کرده است.

جان‌باختن یک نفر در ۶ کیلومتری راه آهن رشت

به گزارش رکنا،  دو روز پیش در سکوت خبری، فردی در خط ریلی رشت قزوین کشته شد که هنوز دلیل مرگ و جزییات بیشتری از آن حادثه از سوی هیچ مراجعی اعلام نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غلامحسین ولدی، مدیرکل راه آهن شمال ۲ در پاسخ به اینکه این اتفاق چگونه رقم خورده یا اینکه این مرگ خودکشی بوده یا برخورد عادی، تنها گفته است که در ۶ کیلومتری ایستگاه راه آهن رشت در بلاک رشت _ سراوان قطار به عابر پیاده برخورد کرده است.

مدیرکل راه‌آهن شمال ۲ گفته تشخیص اینکه خودکشی بوده یا برخورد عادی، بایستی توسط مراجع ذیصلاح بررسی و اعلام شود.

حریم خط آهن موضوع مهمی است که نحوه ورود آن محل مناقشه و بحث است، مردم می‌گویند حاشیه ریل در محدوده مناطق مسکونی باید فنس کشی یا با پایش‌های هوشمندانه کنترل شود اما راه‌آهن معتقد است این کار معقولانه نیست چرا که نمی‌توان کل مسیر ریلی را حصار کشید.

وقتی از ولدی سوال می‌شود که متوفی چگونه به حریم راه‌آهن ورود کرده بیان می‌کند که «عابر از محل غیرمجاز در حال عبور بوده است» گویا محل‌های مجاز تردد و عبور عابرین در مقطعی از ریل عادی است.

مرگ عابر پیاده در ۶ کیلومتری راه‌آهن اولین بار نیست که رخ داده بلکه شمار زیادی از اهالی همسایه ریل، احشام خانگی از جمله گاوهای خود را نیز قربانی تردد قطار کرده‌اند‌.

مدیرکل راه‌آهن شمال ۲ در پاسخ به اینکه چرا حاشیه خطوط ریلی گیلان امن نیست؟ و مشابه این سانحه بارها برای گیلانیان رخ داده و مردم حاشیه راه آهن ضررهای مالی دیدند پاسخی کوتاه داده و گفته که «مطابق قوانین و مقررات، ورود به حریم راه آهن ممنوع است».

تجربه نشان داده در مواقعی که خطر مشاهده می‌شود، لوکوموتیوران باید ابتدا سوت خطر قطار را به صدا درآورد و عامل مخاطره‌آمیز را از در حرکت بودن قطار آگاه کند.

مدیرعامل راه‌آهن شمال ۲ در پاسخ به اینکه چطور لوکوموتیوران عابر را از حضورش مطلع نکرده یا ترمز نکرده و در صورتی که ترمز کرده چرا متوقف نشده، گفته است: «مطابق بررسی بعمل آمده لکوموتیوران پس از رویت عابر اقدام به نواختن سوت قطار نموده و ترمز کرده است».

با فرض صحیح بودن بررسی‌های به عمل آمده از سوی راه آهن، در چنین شرایطی که طبیعتاً حداقل در یک کیلومتری از عامل مخاطره‌آمیز اقدام می‌شود، انتظار می‌رود قطار از حرکت باز بایستد اما در عین حال ما شاهد برخورد قطار با عابر هستیم که باید ابعاد فنی‌تری از این سانحه توسط راه‌آهن برای مردم تبیین و تشریح شود.

کمتر از سه سال است که سوت قطار در گیلان شنیده شده و بیش از اینکه این شبکه حمل و نقل موجب خوشحالی گیلانیان، مردم ایران و تجار و بازرگانان داخلی و خارجی باشد، مردم حاشیه ریل را رنجانده و این مرگ دلخراش نمکی بر روی زخمشان بوده است.

استفاده ایمن از خط ریلی راه‌آهن به ویژه در سال‌های ابتدایی نیازمند آموزش مستمر فرهنگ ایمنی برای مردم بوده و باید متولیان حمل و نقل ریلی به این مهم بیشتر بپردازند و از تمام ظرفیت‌ها در این آموزش مهم و حیاتی استفاده کنند.

به نظر می‌رسد راه آهن گیلان در حد مطلوب آموزش‌های ترویجی فرهنگ ایمنی ریل را جدی نگرفته و آن را مستمرا اجرا نکرده است.

مدیرکل راه‌آهن شمال ۲ در پاسخ به اینکه چرا فرهنگ‌سازی ایمنی عابرین برای مجاورین ریل انجام نمی‌شود و اگر انجام شده چرا محسوس نیست و یا کم رنگ هست، گفته: در زمینه فرهنگ‌سازی اقدامات بسیار زیادی از قبیل تشکیل کمیته فرهنگ‌سازی و حضور اعضای کمیته در میان اهالی روستاها حاشیه خطوط راه‌آهن، انعقاد تفاهم‌نامه با آموزش و پرورش استان گیلان و حضور در مدارس حاشیه خطوط ریلی، پخش بروشور و کلیپ‌های ایمنی، برگزاری جلسه با تمامی بخشداران و دهیاران منطقه در خصوص اشاعه فرهنگ عمومی ایمنی، نصب تابلو و بنرهای هشدار دهنده در روستاها و طول خطوط راه‌آهن شناسایی مناطق پر خطر و ارائه موارد احتیاطی به راهبر قطار، اعزام درزین پیشرو به منظور ایمن‌سازی مسیر، اعزام راهبان در کل مسیر، ساخت و انتشار کلیپ و موشن گرافی موارد ایمنی راه‌آهن در فضای مجازی و صداوسیما و یا انتشار قوانین و مقررات ایمنی در رسانه‌ها انجام شده است.

راه‌آهن و قطار برای گیلان گرچه آرزوی دیرینه بوده و بخشی از گیلانیان خوشبختانه با تلاش دولت به این آرزو دست یافته‌اند اما نباید فراموش شود که در راستای تحقق آرزوی آنها، امنیت آنها با مخاطراتی همراه شود.

آموزش مستمر و چهره به چهره، تولید محتوای انگیزشی و کاربردی برای همسایگان و مجاورین ریل، ایمن‌سازی و فنس‌کشی محدوده‌های پرتردد حریم ریل از جمله در تقاطع محلی و آگاه‌سازی مردم و روستاییان با آشکارسازی نقاط تلاقی خطر می‌تواند از بروز تلفات مالی و جانی در خطوط ریلی پیشگیری کند.

منبع: رکنا

کلیدواژه: سهام عدالت قیمت خودرو کرونا وعده های انتخاباتی قطار خودکشی اخبار حوادث خودکشی قطار رشت تصادف با قطار سهام عدالت قیمت خودرو کرونا وعده های انتخاباتی سحر قریشی مهدی طارمی و سحر قریشی قیمت مهناز افشار قتل قیمت دلار قیمت خودرو بورس ایران فیلم مدیرکل راه آهن شمال ۲ ۶ کیلومتری راه آهن رشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۵۱۸۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشارکت «شناسایی خطر» در حوزه شهری ارتقا پیدا کند

دانشیار گروه مهندسی بهداشت حرفه‌ای دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: فرهنگ سازمانی و فردی در چشم‌انداز حادثه صفر بسیار مهم و قانون طلایی در چشم‌انداز حادثه صفر تعهد مدیران است، در این راستا در حوزه شهری مشارکت شناسایی خطر به ویژه برنامه HSE پیمانکاران باید ارتقا پیدا کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سجاد زارع امروز _پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت_ در همایش اهمیت، نقش و جایگاه HSE در مدیریت شهری با تبیین موضوع چشم انداز حادثه صفر اظهار کرد: منظور از این واژه نزدیک شدن به عدد صفر است .

وی با تاکید بر اینکه آمارها نشان می‌دهد برنامه‌ای در کشور برای کاهش حوادث جاده‌ای نداریم، افزود: هدف از چشم‌انداز حادثه صفر، فرهنگ جامع پیشگیری است.

دانشیار گروه مهندسی بهداشت حرفه‌ای دانشگاه علوم پزشکی کرمان تصریح کرد: فرهنگ سازمانی و فرهنگ فردی در چشم‌انداز حادثه صفر بسیار مهم است، قانون طلایی در چشم انداز حادثه صفر تعهد مدیران است.

زارع گفت: هرچند داده‌های ایمنی در ایران دست‌کاری می‌شود، اما به‌دنبال مقصر نیستیم و معتقدیم اگر اعداد واقعی گزارش داده شود می‌توان به دنبال راه حل بود.

وی با اشاره به اینکه چشم‌انداز صفر ابزار استاندارد دارد، تصریح کرد: چهار اصل زندگی قابل مذاکره نیست، توانایی مقابله با فشارهای جسمی و روحی بسیار مهم است و پیشگیری حرف اول را می‌زند.

دانشیار گروه مهندسی بهداشت حرفه‌ای دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به سیر تکامل ایمنی در سه بخش سخت‌افزار، نرم‌افزار و فرهنگ سازمانی گفت: در کشور ما تمرکز بر ایمنی شغلی است و نه ایمنی فرایند که این خود یک گپ محسوب می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه صنایع در صورت امکان هر دو واحد ایمنی شغلی و ایمنی فرایند را با هم داشته باشند، ادامه داد: ارزیابی ریسک در صنایع توسط کارشناس ایمنی انجام می‌شود این در حالی است که واحدها باید خودشان این کار را انجام دهند، مشارکت کارکنان شاخص مهمی است.

زارع اظهار کرد: با شعار نمی‌توان به سمت چشم‌انداز صفر حرکت کرد، در حالی که در مدیریت سنتی تمرکز روی مدیریت ریسک است و در مدیریت بر اساس چشم‌انداز صفر تمرکز بر رهبری ایمنی است.

وی افزود: در حوزه شهری مشارکت شناسایی خطر، به‌ویژه برنامه HSE پیمانکاران باید ارتقا پیدا کند.

کد خبر 750062

دیگر خبرها

  • مشارکت «شناسایی خطر» در حوزه شهری ارتقا پیدا کند
  • دو مصدوم در انفجار گاز در اهواز
  • واژگونی پراید در آزادراه قزوین- تهران ۳ فوتی برجای گذاشت
  • اعزام قطار کامل موجب افزایش ایمنی می شود
  • هیچ حادثه منجر به فوت در سطح استان گزارش نشده است
  • زخمی شدن ۴ نفر در برخورد دیزل قطار با واگن در اهواز
  • ریزش آوار ساختمان قدیمی ۳ طبقه روی ۲ کارگر + عکس
  • کاهش ۱۰ درصدی تصادفات سالانه با رفع نقاط حادثه خیز از امسال اجرایی می‌شود
  • سانحه رانندگی در میاندوآب ۲ مصدوم داشت
  • اعلام آمادگی شرکت راه‌آهن جهت حمل بار ترانزیتی افغانستان به ترکیه