Web Analytics Made Easy - Statcounter

چه کسانی بیشتر در معرض خطر خودکشی قرار دارند؟ 1. علائم خودکشی / افراد درگیر افسردگی 2. افراد درگیر بیماری 3. بیماران معتاد 4. علائم خودکشی / کسانی که شاهد خودکشی بوده اند 5. آن‌هایی که سابقه خودکشی داشته اند 6- نوجوانان 7- کودکان نشانه ها و علائم خودکشی 1. نشانه های کلامی 2. علائم خودکشی / تغییرات ناگهانی خلق 3.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رفتار های مایل به خودکشی علائم خودکشی / اگر شما تصمیم به خودکشی گرفته اید علائم خودکشی / در مواجهه با فردی که قصد خودکشی دارد، چه باید کرد؟ کارهایی که نباید انجام دهید کارهایی که باید انجام دهید

به گزارش اقتصاد آنلاین، امروزه بر حسب آمار، خودکشی سومین دلیل مرگ در جهان شناخته شده است. در حالی که برعکس ظاهر ترسناک و پیچیده این پدیده، یک امید، حمایت و شادی کوچک می‌تواند فرد را از خودکشی و مرگ حتمی نجات دهد. اغلب افراد قبل از اقدام جدی به خودکشی علائم و نشانه‌هایی بروز می‌دهند که درخواست کمکی به صورت ناخودآگاه است. با شناختن این علائم می‌توانید به عزیزان خود که در یک قدمی خودکشی و مرگ هستند، کمک کنید. در ادامه این مقاله به بررسی خودکشی و علائم آن می‌پردازیم.

چه کسانی بیشتر در معرض خطر خودکشی قرار دارند؟

علائم خودکشی ممکن است مدت‌ها به زبان‌های مختلف خودش را نشان دهد. خیلی اوقات این علائم را می‌توان به راحتی شناخت و مانع از بروز یک فاجعه شد. از آنجا که علائم خودکشی برای همه یکسان نبود، متخصصان نسبت به کسانی که احتمال انجام این کار را دارند، هشدارهای بیشتری می‌دهند. بنابراین برخی از افراد امکان بیشتری دارد که اقدام به خودکشی کنند و باید علائم خودکشی را در این افراد بیشتر جدی بگیریم. این افراد عبارتند از:

1. علائم خودکشی / افراد درگیر افسردگی

شاید بتوان با اطمینان کامل گفت تمام افرادی که دست به خودکشی می‌زنند افسردگی خفیفی در گذشته داشته‌اند که درمان نشده و حالا مثل یک هیولا زندگی فرد را درگیر خودش کرده است. این هیولای افسردگی قدرت تصمیم گیری درست را از فرد می‌گیرد و او را مدام وادار به تفکر درباره خودکشی یا آسیب زدن به خود می‌کند. یه این دلیل که افسردگی در افرادی که خودکشی می‌کنند شایع است، پس تمام این افراد علائم افسردگی را از خود نشان می‌دهند. افسردگی بیماری کوچکی نیست و حتما نیاز به درمان توسط روان درمانگر دارد. برای آشنایی بیشتر با علائم افسردگی کلیک کنید.

2. افراد درگیر بیماری

افرادی که درگیر بیماری‌های جسمی غیر قابل درمان و یا مبتلا به بیماری‌های روانی مثل اسکیزوفرنی، دو قطبی، اختلال شخصیت مرزی و اضطراب و… هستند بیشتر در معرض خطر اقدام به خودکشی قرار دارند.

3. بیماران معتاد

اعتیاد به الکل، مواد مخدر، داروهای آرام بخش و حتی اعتیاد به قمار زمینهای جدی برای خطر اقدام به خودکشی‌اند.

4. علائم خودکشی / کسانی که شاهد خودکشی بوده اند

 در اصطلاح به افرادی که شاهد خودکشی دیگران بوده‌اند، بازماندگان خودکشی می‌گویند. این مشاهده ممکن است مستقیم باشد یا صرف شنیدن خبر خودکشی یکی از عزیزان فرد شکل گیرد.

5. آن‌هایی که سابقه خودکشی داشته اند

 به طور کلی خودکشی‌های ناموفق قبلی زمینه را برای خودکشی قطعی در دفعات بعد مهیا می‌کند. پس این افراد باید تحت مراقبت و توجه ویژه قرار گیرند.

6- نوجوانان

یکی از پرخطرترین گروه‌های سنی نواجونان هستند، چرا که آن‌ها بیش از گروه سنی دیگر تحت تاثیر هیجاناتشون رفتار می‌کنند. اگر علائم افسردگی یا سایر انحرافات را در نوجوان‌تان مشاهده می‌کنید، حتما نشانه ها و علائم خودکشی در نوجوان‌تان را جدی گرفته و به دنبال رفع علل آن باشید. برای پی بردن به علل خودکشی در نوجوانان کلیک کنید.

7- کودکان

متاسفانه این روزها شاهد خودکشی در کودکان نیز هستیم. این مساله نشان دهنده پایین بودن بهداشت روانی حتی در گروه‌های سنی پایین است. خانواده‌ها باید هشیار باشند که علائم خودکشی حتی می‌تواند در کودکان نیز بروز یابد و جان‌شان را به خطر بیاندازد. از آن جا که کودکان دید کافی نسبت به مرگ و زندگی ندارند، بهتر است در چنین مواردی حتما کمک‌های متخصصان کودک دریافت شود. برای پی بردن به علل تهدید به خودکشی در کودکان کلیک کنید.

نشانه ها و علائم خودکشی

افرادی که قصد خودکشی دارند، علائم و نشانه‌هایی از خود نشان می‌دهند که به شرح زیر می‌باشد:

1. نشانه های کلامی

کلمات و صحبت‌های فردی که تصمیم به خودکشی دارد، بهترین سرنخ برای اطرافیان است. این فرد معمولا از مرگ و مسائل مربوط به آن زیاد صحبت می‌کند. ممکن است از بقیه بپرسد که اگر او نباشد چه اتفاقی برای آن‌ها می‌افتد؟ یا با بقیه خدافظی کرده و به آن‌ها وصیت کند و وسایلش را ببخشد.

2. علائم خودکشی / تغییرات ناگهانی خلق

ممکن است فرد به حد زیادی مهربان شود و شروع به بخشش اموالش کند یا خشمگین شود و خود را قربانی تصور کند. به دیگران به چشم ظالم بنگرد و آن‌ها را مقصر تصمیمی که گرفته بداند. بی قراری در این افراد نیز مشهود است. اکثرا خواب نامنظمی دارند و اضطراب زیادی در وجودشان دیده می‌شود.

3. رفتار های مایل به خودکشی

معمولا افرادی که قصد خودکشی دارند، سرچ‌های زیاد درباره خودکشی و روش‌های متعدد انجام آن می‌کنند. همچنین معمولا به دنبال وسایل خطر آفرین می‌گردند. 

علائم خودکشی / اگر شما تصمیم به خودکشی گرفته اید

وجود هیچ آدمی در این دنیا بی حکمت نیست. به اطرافیان خود فکر کنید؛ به آدم‌هایی که شما را دوست دارند، به آرزوها، هدف‌ها و استعدادهایتان بیاندیشید. شما حتما روی زمین ماموریت‎های زیادی دارید وگرنه هرگز آفریده نمی‎شدید.

دست بردارید از این که می‌گویید ای کاش هیچ وقت به دنیا نمی‌آمدم .شما شخصی ارزشمند هستید و دیگران هم حتما روزی به این موضوع پی خواهند برد. فرصت زندگی فقط یک بار به آدم‌ها داده می‌شود پس این فرصت را ساده نفروشید.

راه‌های خودکشی اصلا ساده نیستند و هیچ راه بدون درد و قطعی برای خودکشی وجود ندارد. اکثر افراد در لحظات آخر پشیمان می‌شوند ولی راه برگشتی وجود ندارد. مرگ به هیچ وجه پایان راه و راه خلاصی نیست، تجربه‌های نزدیک به مرگ می‌گوید آدم‌هایی که با خودکشی می‌میرند در دنیای بعدی تا ابد در حصار تنهایی و افسردگی گیر می‌کنند. در این دنیا همیشه راه حل و روزهای خوبی هست و همیشه بعد از هر سختی آسانی می‌آید. مقاله علل خودکشی را بخوانید و در مورد آن با یک متخصص و یا دوست حتما حرف بزنید.

علائم خودکشی / در مواجهه با فردی که قصد خودکشی دارد، چه باید کرد؟

اگر در اطراف شما فردی هست که متوجه نشانه‌های خودکشی در او شده‌اید، باید اقداماتی را برای نجاتش انجام دهید. این کارها عبارتند از:

کارهایی که نباید انجام دهید

در قدم اول باید تهدید به خودکشی را جدی بگیرید و آن را به منزله درخواست برای کمک تلقی کنید. بدترین واکنش به ابراز فکر خودکشی توسط یک عضو خانواده، یک واکنش احساسی با گفتن جملاتی از قبیل “این حرف‌ها رو نزن” یا “به این چیزها فکر نکن” یا “به زودی از سرت می‌افتد” و این قبیل صحبت‌هاست.

انگ دیوانه یا آدم ضعیف را به او نزنید و به هیچ وجه حتی به شوخی جملات منفی به او نگویید. مشکل او را جدی بگیرید، مسئله شاید برای شما کوچک باشد اما برای خودش بسیار جدی و پراهمیت است. 

کارهایی که باید انجام دهید

بهترین راه همدلی و نصیحت نکردن است. با او حرف بزنید و گوش شنوایش باشید. واکنش بدی نشان ندهید. دیدگاهش را نسبت به روان درمانگری بپرسید و با موافقت خودش به روانشناس زنگ بزنید یا به مطب دکتر بروید. برای اشنایی با راه های پیشگیری از خودکشی کلیک کنید.

منبع: ذهن نو لینک کوتاه لینک کپی شد ۰ این مطلب برایتان مفید است؟ ارسال نظر خودکشی روانشناسی مرگ زندگی اقدام به خودکشی اخبار مرتبط علائم داشتن افکار «خودکشی» در افراد چیست؟ ۱۳۹۸/۸/۶ شلیک مرگ به خانم دکتر زیبایی در مطب / قاتل خودکشی کرد ۱۴۰۱/۳/۱۴ فریادهای مرد جوان بعد از زنده شدن جسد! + فیلم ۱۴۰۱/۳/۱۲ خودسوزی به خاطر تاخیر در پرداخت حقوق / مدیر عزل شد + عکس ۱۴۰۱/۳/۵ پاسخ دندان شکن مجری «زندگی پس از زندگی» به منتقدان ۱۴۰۱/۲/۵ مرد جوان چرا همسر صیغه ای ۲۲ ساله اش را خفه کرد؟ ۱۴۰۱/۱/۲۱ آخرین ویدیو ها موشک سازی عضو شورای شهر در جلسه! + فیلم ۱۴۰۱/۰۴/۱۷ ۱۶:۳۸ تعقیب و گریز یک سارق در آمریکا + فیلم ۱۴۰۱/۰۴/۱۷ ۱۲:۱۹ تصادف عجیب پژو و پراید در زنجان + فیلم ۱۴۰۱/۰۴/۱۷ ۱۱:۵۹ نخست وزیر پیشین ژاپن ترور شد + فیلم لحظه تیراندازی ۱۴۰۱/۰۴/۱۷ ۱۰:۱۰ تصویری حیرت انگیز از حرکت زمین + فیلم ۱۴۰۱/۰۴/۱۶ ۲۳:۳۲ بازارچه آنلاین گوشی موبایل گوشی سامسونگ گوشی اپل، آیفون گوشی شیائومی ارسال نظر

خرید نرم افزار هلو صرافی ارز دیجیتال صرافی والکس خرید ارز دیجیتال خرید تتر نقشه مترو تهران تقویم ۱۴۰۱ قیمت مسکن آخرین خبر ها ۱۶:۵۴ علت و نشانه های قبل از خودکشی + راه حل روانشناسانه ۱۶:۴۰ الهام گرفتن ربات ها از رقص زنبورها! ۱۶:۳۸ موشک سازی عضو شورای شهر در جلسه! + فیلم ۱۶:۳۶ امام جمعه تبریز: حجاب بانوان در حیطه اختیارات پدر و همسر نیست؛ رضایت شوهر در بی حجابی تنها او را شریک جرم می کند ۱۶:۲۸ آخرین وضعیت مبتلایان وبا در کشور ۱۶:۱۶ خطر انتقال گسترده کرونا با زیرسویه جدید اومیکرون ۱۶:۱۴ شناسایی دو مورد ابتلا به بیماری ویروسی «ماربورگ» ۱۶:۱۰ سم بنکمن فرید بازار رمزارزها را نجات می دهد؟ ۱۶:۰۵ آیین امضای قرارداد خرید ۱۰۰ دستگاه اتوبوس شهری تبریز برگزار شد ۱۶:۰۰ اگر مستکبران به دنبال آزادی هستند چطور تحصیل محجبه ها را در مدارس خود ممنوع می‌کنند؟/ شعار سلام فرمانده تا آفریقا هم رفته است ۱۵:۵۷ حجت الاسلام علم الهدی: تشکر می کنم از نماینده محترم دادستان که بنا شده از این تجاهر به فسق در مراکز عمومی جلوگیری کند/ شما چقدر راضی می‌شوید یک بی‌حجاب جلوی گنبد امام رضا (ع)، به ایشان دهن‌کجی کند؟ ۱۵:۵۰ جدیدترین اقدام برای شناسایی فرارهای مالیاتی ۱۵:۴۸ امام جمعه شیراز: اول شغل ایجاد و زمینه ازدواج آسان فراهم شود تا بعد به حجاب و عفاف برسیم ۱۵:۴۴ انتخاب جنجالی خطیب نزدیک به صهیونیست ها برای عرفه! ۱۵:۴۱ امام جمعه رشت خطاب به اروپایی ها: بیچاره ها، شما برای آمریکا عروسکی بیش نیستید ۱۵:۳۸ چین: تحریم های نفتی علیه ایران، غیرقانونی و غیرقابل توجیه است ۱۵:۳۵ احتمال لغو خرید توییتر توسط ایلان ماسک ۱۵:۳۰ هم اختلاس گناه است هم بی‌حجابی و اتفاقاً بسیاری از بی‌حجاب‌ها خانواده همان دزدان هستند/ اقدام خودسرانه برای مقابله با بی‌حجابی خلاف شرع و صد در صد ضد حجاب است ۱۵:۲۸ خانم های باردار میتونن ناخن هاشونو مانیکور کنن؟ ۱۵:۲۳ چقدر باید به بنگاه کمیسیون دهیم؟ ۱۵:۱۴ جلسه طارمی و جهانبخش برای برکناری اسکوچیچ ۱۵:۱۲ آخرین آمار کرونا در ایران (۱۴۰۱/۴/۱۷) ۱۵:۰۶ بلاتر و پلاتینی بالاخره تبرئه شدند ۱۵:۰۱ بازخوانی ۳۰ جنجال کی روش در فوتبال ایران در فضای مجازی ۱۴:۵۲ چرا صبح ها وزنم کمتره؟ ۱۴:۱۵ ورود یک پشه کُشنده به هرمزگان ۱۴:۰۷ طارمی در میان شش لژیونر تأثیرگذار آسیایی در اروپا + عکس ۱۴:۰۰ حمایت سردار آزمون از اسکوچیچ: خواهش می کنیم اسکوچیچ را تغییر ندهید ۱۳:۵۴ تمیز کردن جرم و رسوب شیرآلات بی دردسر ۱۳:۴۳ افزایش قیمت ماکارونی تا مرز ۱۷۰ درصد ۱۳:۳۹ آیین نامه واردات خودرو در انتظار تصویب در هیات دولت / مجوزی برای ورود خودروساز جدید داده نشده است ۱۳:۳۲ اگر برای تمام وعده ها به جای غذا اسکناس ۱۰۰ دلاری هم می خوردند، باز هم هزینه ها انقدر بالا نمی رفت ۱۳:۲۷ فوری: شینزو آبه جان باخت ۱۳:۱۲ توزیع کوپن کالاهای اساسی از کدام استان آغاز می شود؟ ۱۳:۱۰ راهنمای خرید صفر تا صد وسایل آشپزخانه جهیزیه عروس ۱۳:۰۵ دفاعی که ناگهان خاموش شد و باری که هنوز به مقصد نرسیده! ۱۲:۵۵ راههای تقویت صبر و بردباری از نظر روانشناسان ۱۲:۴۵ واکنش ایران به ترور شینزو آبه ۱۲:۴۰ هوشنگ ابتهاج در بیمارستان بستری شد ۱۲:۳۵ ابوترابی: در حوزه های انتخابیه به ما می‌گویند «بی‌عرضه اید»! ۱۲:۳۲ رییس جمهور: می‌توان در تهران نشست و گزارشاتی را گرفت و فیلم تهیه کنند و امثال بنده ببینیم، اما این کافی نیست ۱۲:۲۲ ثبت اطلاعات اقامت ۷۳ میلیون ایرانی در سامانه اسکان و املاک ۱۱:۵۴ بد حساب ترین لیگ‌ های فوتبال دنیا را بشناسید ۱۱:۵۰ نتایج اولیه آزمون ارشد علوم پزشکی اعلام شد ۱۱:۴۶ مالیات ابرازی طلافروشان؛ فقط ۶ میلیون تومان!!! ۱۱:۴۲ کدام شاخص تورم را بهتر نشان می دهد؟ ۱۱:۳۸ پیام رهبر معظّم انقلاب اسلامی به حجّاج بیت‌‏الله‌الحرام منتشر شد ۱۱:۲۶ توقف تولید سمند و تیبا منتفی شد؟ ۱۱:۲۴ تحقق بیش از ۷۹ درصدی درآمدهای مالیاتی، گمرک و فروش نفت بین ۰.۰۴ تا ۱۵.۳ درصد!/ ۷۰درصد دستگاه ها هیچ لیست حقوقی بارگذاری نکرده اند ۱۱:۲۳ کاهش مصرف سرانه لبنیات به کمتر از نصف اقتصادآنلاین حوزه های پوشش خبری صفحه نخست  اقتصاد کلان  مسکن  طلا و ارز  خودرو  بورس  بیمه  بازرگانی  انرژی  صنعت  شهر  فناوری شبکه های اجتماعی  درباره ما  تماس با ما آرشیو  تبلیغات اخبار بیمه

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به

پایگاه خبری اقتصادآنلاین

میباشد و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری و خبرگزاری آسام

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: خودکشی روانشناسی مرگ زندگی اقدام به خودکشی باید انجام دهید اقدام به خودکشی قصد خودکشی علائم خودکشی شاهد خودکشی افراد درگیر ۱۴۰۱ ۰۴ ۱۷ کلیک کنید بی حجاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۳۹۹۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علائم فشار خون بالا

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، متخصص بیماری‌های قلب و عروق، فشار خون بالا را به علت نداشتن علامت اختصاصی، قاتل خاموش خواند و گفت: نشانه‌هایی ممکن است در برخی بیماران دیده شود که از جمله آن می‌توان به سردرد، تپش قلب، احساس فشار در قفسه سینه، تنگی نفس، تهوع، استفراغ، سرگیجه، تاری دید، گرگرفتگی و قرمزی صورت و خون ریزی بینی یا چشم اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: مصرف ۲ و نیم لیوان چای سبز در روز و کاهش فشار خون

پرفشاری خون به معنای بالا بودن میزان فشاری است که بر اثر برخورد خون به دیواره‌ سرخرگ‌ها ایجاد می‌شود. سرخرگ‌ها، رگ‌هایی هستند که خون را از قلب به تمام اعضای بدن می‌رسانند. میزان فشار خون، با دو عدد مشخص می‌شود. فشار خون سیستولیک (عدد بالایی) نشان دهنده‌ فشار وارد شده به دیواره‌ی سرخرگ‌ها در هنگام انقباض قلب است و فشار خون دیاستولیک (عدد پایینی) نشان دهنده‌ فشار وارد شده به دیواره سرخرگ‌ها در هنگام آزاد شدن عضلات قلب (بین هر ضربان قلب) است.

بالا بودن فشار خون باعث بروز عوارضی مانند بیماری قلبی، نارسایی کلیوی، تصلب شرایین، آسیب‌های چشمی و سکته مغزی می‌شود.فشار خون در حالت طبیعی باید کمتر از ۱۲۰/۸۰ باشد. در صورتی که فشار خون بین ۱۲۰/۸۰ تا۱۳/۹۹ باشد، شخص در معرض ابتلا به فشار خون بالا قرار دارد و فشار خون ۱۴۰/۹۰ و بالاتر نشان دهنده ابتلا به بیماری پرفشاری خون است. در دوران بارداری نیز فشار خون بارداری ، به طور طبیعی، باید کمتر از ۱۲۰/۸۰۰ باشد.

بالا بودن فشار خون باعث بروز عوارضی مانند بیماری قلبی، نارسایی کلیوی، تصلب شرایین، آسیب‌های چشمی و سکته مغزی و آسیب به مغز می‌شود.چه افراد بیشتر در معرض پرفشاری خون هستند؟افزایش فشار خون در بین افراد بالاتر از ۴۵ سال متداول است. در این بین سهم مردان بیش از زنان است. این آمار در افراد بالای ۶۵ سال به عکس است به نحوی که زنان بیشتر تحت تاثیر پرفشاری خون قرار می گیرند.

مریم طاهرخانی، فلوشیپ اقدامات مداخله‌ای قلب و عروق و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، فشارخون بالا را عامل اصلی بروز بیماری‌های قلبی و عروقی و مرگ و میر دانست.

طاهرخانی، تنها راه تشخیص پرفشاری خون را، اندازه گیری آن با دستگاه‌های فشارسنج عنوان کرد و افزود: افراد می‌توانند برای اندازه‌گیری فشارخون به مطب پزشک مراجعه کنند، یا به کمک دستگاه هولتر فشارخون در خارج از مطب و در یک بازه زمانی طولانی مدت فشارخون خود را پایش کنند، همچنین امکان اندازه‌گیری فشار به کمک دستگاه‌های ترجیحا اتوماتیک در منزل نیز وجود دارد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی اظهار کرد: توصیه می‌شود از فشارسنج‌های بازویی استفاده شود و فرد حتما پنج دقیقه به حالت نشسته و در حالت استراحت قرار گیرد، علاوه بر این، افراد باید توجه داشته باشند تا نیم ساعت قبل از اندازه گیری فشار، ورزش نکنند و چای و قهوه نیز ننوشند.

وی درباره نحوه اندازه‌گیری صحیح فشار خون، عنوان کرد: فشارخون باید دو یا سه بار گرفته شود؛ میانگین دو عدد نزدیک به هم، فشارخون بیمار را نشان می‌دهد ضمنا بهتر است از هر دو دست فشار گرفته شود و اگر فشار دو دست با یکدیگر مغایرت داشت، معیار، دستی است که فشار بالاتری دارد.

کاهش ۲۵ درصدی ابتلا به فشارخون تا سال ۲۰۲۵ با تشخیص زودهنگام و کنترل به موقع

طاهرخانی، افزود: اتحادیه جهانی فشارخون بالا (World Hypertension organization)، فشار بزرگتر مساوی ۱۴۰ روی ۹۰ میلی متر جیوه را پرفشاری خون تعریف کرده است؛ بنابراین اگر فشار فردی در منزل بزرگتر مساوی ۱۳۵ روی ۸۵ میلی متر جیوه بود، باید به پزشک مراجعه کند، البته تشخیص فشارخون بر اساس یک بار اندازه گیری داده نمی‌شود.

فلوشیپ اقدامات مداخله‌ای قلب و عروق دانشگاه با اشاره به اینکه درمان فشارخون در افراد به تشخیص پزشک به طور معمول پس از دو تا سه بار ویزیت پزشک به فاصله یک تا چهار هفته و یا اندازه گیری فشارخون با هولتر، آغاز می شود، گفت: البته اگر فشارخون در رنج خطر باشد و عوارض ناشی از فشارخون در ارگان‌های حیاتی دیده شود، باید در همان ابتدا درمان شروع شود

عضو هیأت علمی دانشگاه، تصریح کرد: بنا به توصیه اتحادیه جهانی فشارخون بالا، افراد بالغ بالای ۱۸ سال باید غربالگری فشارخون شوند؛ به این ترتیب که افراد ۱۸ تا ۳۹ سال هر سه تا پنج سال باید فشارشان را اندازه بگیرند و اگر در حد نرمال بود، سه تا پنج سال بعد، مجدد ارزیابی کنند.

وی ادامه داد: این افراد اگر به علت وزن بالا (توده بدنی ( BMI) بالاتر از ۲۵)، یا ماکسیمم فشار بین ۱۳۵ تا ۱۳۹ و مینیمم فشار ۸۵ تا ۸۹ میلی متر جیوه در معرض ابتلا به فشارخون بالا هستند، باید به صورت سالانه پایش شوند، افراد بالای ۴۰ سال نیز باید هرسال فشارخون خود را اندازه‌گیری کنند.

طاهرخانی با بیان اینکه فشار خون بالا سالانه بیش از ۱۰ میلیون مرگ و میر را به خود اختصاص می‌دهد، به راه‌های پیشگیری از فشار خون در افراد اشاره کرد و گفت: حفظ وزن مطلوب، اصلاح سبک زندگی، پرهیز از رژیم غذایی ناسالم مثل مصرف غذاهای سرخ کردنی، چرب، آماده و کنسروی، حذف اسیدهای چرب ترانس، خودداری از مصرف الکل و دخانیات و پرهیز از مصرف نمک بیش از یک قاشق چایخوری از جمله اقداماتی است که در راستای پیشگیری از ابتلا به پرفشاری خون بسیار کمک کننده خواهد بود.

متخصص بیماری‌های قلب و عروق با اشاره به اینکه هدف سازمان بهداشت جهانی، کاهش ۲۵ درصدی ابتلا به فشارخون بالا تا سال ۲۰۲۵ است، بیان کرد: این مهم با تشخیص زودهنگام و کنترل به موقع بیماری امکان پذیر است، یکی از اقدامات در این راستا، کنترل فشارخون بیمارانی است که به هر بهانه‌ای به مراکز درمانی و کلینیک‌ها مراجعه می‌کنند، بسیج عمومی و راه‌اندازی کمپین‌های اطلاع رسانی اهمیت فشارخون و تشخیص و درمان به موقع آن، می‌تواند در افزایش سواد سلامت مردم نیز موثر باشد.

فشارخون بالا قابل درمان نیست، فقط کنترل می شود

طاهرخانی، تصریح کرد: بعد از تشخیص، درمان مناسب و کافی منجر به کاهش خطرات حمله قلبی و عروقی خواهد شد، اما مشکل اصلی برای کنترل فشارخون، عدم پذیرش بیماران است؛ علی رغم پیشرفت‌های بسیار در حوزه درمان، اغلب بیماران یا داروهایشان را مرتب مصرف نمی‌کنند، یا تصور می‌کنند پرفشاری خون قابل درمان است و با کاهش فشار ناشی از درمان، بلافاصله دارو را قطع می‌کنند، این آگاهی باید به بیمار داده شود که فشارخون یک بیماری قابل کنترل است، نه قابل درمان؛ این کنترل هم به روش دارو درمانی انجام می‌شود.

متخصص بیماری‌های قلب و عروق دانشگاه اظهار کرد: خط اول درمان پرفشاری خون می‌تواند از گروه دیورتیک‌های تیازیدی، کلسیم بلاکرها، مهارکننده آنزیم تبدیل‌کننده آنژیوتانسین (ACE-inhibitor) یا داروهای مسدودکننده گیرنده آنژیوتانسین (ARBs) باشد.

طاهرخانی درباره مزایای داروهای ترکیبی نیز عنوان کرد: داروهایی که از ترکیب دو یا سه نوع دارو تولید می‌شوند، قابل استفاده به صورت یک بار در طول روز هستند و برای کنترل فشارخون بسیار موثر عمل می‌کنند. همین ویژگی داروها موجب کاهش احتمال فراموشی مصرف و یا عدم مصرف می‌شود.

فلوشیپ اقدامات مداخله ای قلب و عروق ادامه داد: توصیه انجمن جهانی فشار خون بر پیروی از یک راهبرد دارویی یکسان در تمام کشورها با طیف‌های مختلف اقتصادی و بهداشتی است، البته ما در کشور ملزم به استفاده از این الگوریتم نیستیم و استفاده از داروهای ترکیبی با مصرف یک بار در روز با کارایی موثر، از اولویت‌های تجویزی است که نمونه‌های داخلی آن هم تولید شده‌اند.

وی اظهار کرد: نشانه‌هایی از ابتلا به فشار خون بالا ممکن است در برخی بیماران دیده شود که از جمله آن می‌توان به سردرد، تپش قلب، احساس فشار در قفسه سینه، تنگی نفس، تهوع، استفراغ، سرگیجه، تاری دید، گرگرفتگی و قرمزی صورت و خون ریزی بینی یا چشم اشاره کرد.

این متخصص بیماری‌های قلب و عروق ادامه داد: هیچ کدام از این نشانه‌هایی که به آن اشاره شد، اختصاصی نیستند و صرفا برای مشکوک شدن به وجود خطر پرفشاری خون نباید منتظر بروز این علامت‌ها بود.

وی در پایان با اشاره به اینکه داروهای فشارخون مثل هر دارویی ممکن است عوارضی داشته باشد، گفت: سرفه، خارش گلو و ورم پا از جمله این عوارض است که فرد باید در صورت مشاهده به پزشک مراجعه کند تا داروی مناسب‌تر جایگزین شود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229265 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • علائم فشار خون بالا
  • شیوه واکنش به نشانه‌های هشدار دهنده خودکشی
  • چطور به نشانه‌ های هشدار دهنده خودکشی واکنش نشان دهیم؟
  • آن چه علم به تازگی درباره قاعدگی زنان کشف کرده است
  • کشف شگفت انگیز سرنخ‌های ژنتیکی افسردگی
  • علائم و نشانه‌های مالاریا را بشناسید
  • روند افزایشی خودکشی از ۱۳۸۸ تا ۱۴۰۱
  • روند افزایشی خودکشی از 1388 تا 1401
  • علائم و نشانه‌های مالاریا (اینفوگرافی)
  • کهگیلویه و بویراحمد از معضل خودکشی رنج می‌برد